Meny
 
Nybegynnerkurs Tai chi og qi gong
Nybegynnerkurs i tai chi og qi gong.
10Timers intensivkurs.
Oppstart: Lørdag 21/1-2023 kl:10.00-15.00 og søndag 22/1-2023 kl:10.00-15.00
Vi skal trene bone marrow washing som er en del av stilarten zi wu men.
Bone marrow washing består av en koreografert serie med bevegelser, også kjent som stillinger, og kalles en form. Hver form har et visst antall stillinger, som man beveger seg i mellom. Antall stillinger i et sett avhenger av stilarten. Bone marrow washing har 8 deler.

Tai Chi er blant de mest populære treningsformene i verden. Interessen blir stadig større også her til lands.
Tai Chi fokuserer på avspenning, styrking av kjernemuskulatur, pust, meditasjon, god holdning og balanse.

Tai Chi er en form for trening som bare krever noen få minutter praksis hver dag. Den er perfekt for alle som ønsker å føle seg sterke og energiske. Tai Chi gir en god følelse og styrker opplevelsen av
fysisk og mental mestring, velvære og ro.

Den kinesiske kampsporten er satt sammen av langsomme bevegelser og harmoniske øvelser som stimulerer gode pusteteknikker og avslapning. Tai Chi kan fort bli en lidenskap.

Bevegelsene, som er spiralformede, gjør at man vrir og tøyer på muskler, facia, sener og ledd. Dette gjør at kroppen blir både mykere og sterkere og at man oppnår økt kroppskontroll.
Grunnstillingene i Tai Chi gjør at man styrker det som med årene blir svakt, kjernemuskulaturen vår, samtidig som man strekker og tøyer forsiktig det som lett blir stivt med årene, slik som sener, muskler og facia. Grunnstillingene er formet slik at man også opparbeider en bedre holdning.
Tai Chi-bevegelsene innebærer også å flytte vekten fra én fot til en annen. Dette er én av grunnene til at Tai Chi er bra for å trene opp balansen.
Kombinasjonen av pusteteknikker og en nødvendig dyp konsentrasjon for å gjennomføre formen er med på å skape en større tilstedeværelse (mindfullness) og ro som automatisk siger inn underveis.


FORDELER MED TAI CHI:
- Forebygger kroniske lidelser
- Styrker kjernemuskulatur
- Bedre energi
- Bedre balanseevne
- Økt bevegelsesevne
- Skjerpet hukommelse
- Bedre konsentrasjon
- Mental ro
- Bedre søvn
- Styrket hjertehelse
- Bedre holdning
- Bedre muskelkondisjon
- Sterkere sener og ledd

Velkommen til kurs!
Link til påmelding: www.kursagenten.no/enkeltkurs/...